> Balda yok yok!
>A, B, E ve K vitaminleri içeren balda kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum,
>potasyum, iyot gibi mineraller de vardır. Kabızlığa, uykusuzluğa, sinir
>gerginliğine, kalp çarpıntılarına karşı bire birdir. Gastrit ve mide
>ülserinde, sindirim sistemi bozukluklarında, damar sertliğine olumlu etkisi
>vardır.
>
> Rokayı sofranızdan eksik etmeyin!
>P ve K mineralleri içeren roka, mide ve karaciğer dostu olarak biliniyor.
>Kansızlığı gideren roka, hazmı kolaylaştırıyor, böbrekleri çalıştırıyor,
>idrar söktürüyor.
>
> Lahana ailesinin her üyesi kanser kalkanı
>Lahanagiller ailesinin üyeleri, (brokoli, brüksel lahanası, karnabahar,
>beyaz ve karalahana) içerdikleri glukosinolat ve isothiosiyanat maddeleri
>ile kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudur.
> Bitki çayı nasıl yapılır?
>Porselen demliğe önce çay yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine su ekleyin.
>Ancak taze kaynatılmış ve klorsuz su kullanının. Kaynatılan suyu 1 -2
>dakika dinlendirin. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir. Kök
>bitkilerden çay yapacağınız zaman, aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte
>kaynatın.
>
> Selenyum'un fazlası zarar
>Maya, tam tahıllı ürünler, yumurta, patates ve deniz ürünleri tüketerek bol
>miktarda selenyum alabilirsiniz. Vücudu kanserden koruyan selenyum,
>damarlarda pıhtılaşma riskini düşürür. Ayrıca HDL kolesterolün LDL
>kolesterole oranını artırarak da kalp sağlığını korur. Yüksek oranda
>alınırsa ishal, saç dökülmesi, tırnak kırılmasına yol açabilir.
>
> Ayçekirdeği E vitamini deposu
>Ayçekirdeği iyi bir E vitamini kaynağıdır. Kolesterolü düşürür, damar
>sertliğini giderir. Yağ ve proteini en kaliteli türdendir. Beyin gücüyle
>çalışanların ve çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir. Hormonların
>dengeli çalışmasını sağlar. Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
>
> Âdet ağrılarına E vitamini
>Kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği bulunan E vitamini, kadınların
>en büyük kâbusu olan regl (âdet) öncesi sancıları da önler. E vitamininin,
>özellikle mensturasyon öncesi alımı öneriliyor.
>
> Bağışıklık sistemi için çinko şart
>Sürekli bir hava değişikliği yaşadığımız şu son günlerde güçlü bir
>bağışıklık sistemi için çinko minerali çok önemli. Çinko; peynir, yumurta,
>mısır, Brüksel lahanası ve brokolide bulunmaktadır.
>
> Yemeklere tarçın
>Bilim adamları, yemeklere eklenen az miktarda tarçının, kandaki şeker
>düzeyini belirgin şekilde düşürdüğünü söylüyor. Diabetes Care dergisinde
>yayımlanan habere göre, çaya atılan bir tarçın kabuğu bile, şeker
>hastalarının insülin değerlerini düzenlemeye yetiyor.
www.saglık.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder